Celozrnné produkty (pečivo, těstoviny, otruby) - jsou skvělým zdrojem vlákniny a vitamínů B, které odstraňují volné radikály.
Luštěniny (fazole, cizrna, čočka, hrášek) - jsou báječným zdrojem bílkovin, které jsou jedním ze stavebních kamenů kloubní chrupavky. Také obsahují vlákninu a vitamíny skupiny B.
Tučné ryby (losos, makrela, sardinky, tuňák, sleď, platýs) a mořské plody - skvělý zdroj omega-3 mastných kyselin, které zlepšují pohyblivost kloubů a zmírňují zánětlivé procesy. Jsou také velkým zdrojem vitamínu D, který usnadňuje vstřebávání vápníku.
Ořechy (především vlašské), lněné semínko, dýňová a slunečnicová semínka - jsou skvělým a bohatým zdrojem mononenasycených mastných kyselin, které mají protizánětlivé účinky.